Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Vi satsar på våra äldre och sänker skatten

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna lägger fram ett gemensamt budgetförslag till Trollhättans kommunfullmäktige där vi satsar ordentligt på det som gör skillnad för Trollhätteborna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Långa köer för äldre som behöver komma in på ett boende är orimligt och skapar både frustration och ångest. Att som nu kunna fördela platser till kön först efter att någon avlider är så fel det kan bli. Detta tar vi tag i det genom att starta byggandet av två äldreboenden omgående. Ett i Åsaka och ett på Vårvik.

Vi tycker att den styrande politiken i Trollhättan har gjort alldeles för lite när det gäller trygghetsskapande åtgärder i staden. Många känner med rätta oro över utvecklingen i samhället. Vi tre partier menar allvar när det gäller att göra utemiljön i Trollhättan tryggare och satsar därför på övervakningskameror, smart belysning, mätning av drogförekomst i avloppsvattnet tillsammans med brottsförebyggande arbete.

Vi satsar också betydligt mer än Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet på klimatförbättrande åtgärder som ger skillnad i praktiken och inte bara ett ytterligare dokument. Lägg här till att vi också inte tänker vänta på att det sker en allvarlig olycka innan vi bygger cykelväg till Öresjö och Åsaka samt ett färdigställande av cykelvägen till Sjuntorp.

Listan är lång över saker som vi i vårt budgetförslag vill göra annorlunda, men som inte får plats i denna artikel. Dock vill vi här också ta upp skattefrågan. Vi ser att senaste årens skattehöjarpolitik är fel. Fel därför att skattebetalarnas pengar måste hanteras med största respekt och inte som en enbart kommunal fråga. Vi tre partier är överens om att den senaste skattehöjningen ska vara återställd senast 2025. Därför sänker vi skatten 25 öre i år och 25 öre nästa år.

Om man sammanfattar vårt budgetförslag, så tar vi tag i de frågor som politiken måste hantera. Vi gör verkstad när andra bara skjuter på problemen. Och vi är redo att styra Trollhättan.

Peter Eriksson (M)

Sofia Lindholm (C)

Bedros Cicek (KD)