Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Vi tror varken att vi är större eller vackrare än vi är

Replik på ”Medvetna om att de inte har platser i egen kraft i Lilla Edet”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ni har rätt SD vi i Vänstern är medvetna om vår storlek och position i kommunalpolitiken i Lilla Edet. Vi har under många år haft valtekniskt samarbete med S och även under två mandatperioder med Liberalerna. Vårt samarbete har byggt på förtroende och goda relationer, tyvärr har inte verkligheten sett likadan ut efter valet 2018. Vi har haft det kärvt i vårt samarbete med S, men nu med nytt oppositionsråd och ny ordförande i arbetarekommunen finns förutsättningar för samarbete.

Vi närmar oss naturligtvis inte S av valtaktiska skäl utan för att vi delar värdegrund och ideologi. Vad gäller val till KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott) kommer V inte att vare sig aktivt eller passivt medverka till att SD får ytterligare en plats. Jag har inget mandat att agera på något särskilt sätt och er invit till S har inte heller resulterat. Vare sig V eller S är beredda att förhandla med er, vad säger det?

Vänsterpartiet har haft mandat och inflytande under många mandatperioder genom samarbete och förtroende och inte i första hand genom vår numerär. SD ni har haft säte i fullmäktige i ett antal mandatperioder och nu genom era åtta mandat, vem eller vilka vill samarbeta med er?

Johan, Frej och Per Anders, jag kan försäkra er att vi vaknar inte upp varje morgon och ser oss i spegeln och tror att vi är varken större eller vackrare än vi är. Vårt politiska arbete och förhållningssätt har gett oss inflytande och möjlighet till påverkan och det kommer vi fortsätta att arbeta för.

Peter Spjuth,

gruppledare Vänsterpartiet Lilla Edet