Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Vi väljer att säkra upp vården

Vi som bor i Fyrbodal ska ha den vård som vi behöver. Att underfinansiera sjukvården som ni i det moderatledda styret gör försämrar för patienterna och personalen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik

Svar på "Bara mer pengar är ingen lösning på vårdens utmaningar”, 17 juni

Ni — Peter Heie (C) och Linda Jansson (M) kan väl inte mena att pengar inte är en del av lösningen? Genom större satsningar kan personalens löner höjas till riksgenomsnittet och därmed öka attraktiviteten for nya medarbetare i varden. Det är oroväckande att ni bara står och ser på när personalen slår larm om en orimlig arbetsmiljö.

Ni skriver i ert svar att ni fokuserar på annat än ekonomiska satsningar. Uppenbarligen har ni misslyckats då köerna fortfarande är alldeles för långa och varit så under de år som ni har styrt vår region. Köerna till operation är längre än vad de var när Socialdemokraterna styrde och just nu är det flera tusen som köar alldeles for länge for att få den behandling som de behöver.

Det är tydligt att Peter Heie (C) ordförande för Nu-sjukvården inte har lösningarna på sjukvårdens utmaningar. Istället for att lösa vårdens problem väljer han med sina vänner i regionpolitiken att anklaga vårt parti för att använda regionens pensionspengar i vårt budgetförslag — något som är helt fel.

Till skillnad mot Heie väljer vi att säkra upp. Genom att använda en del av regionens kapital för att stärka sjukvården och satsa på personalen. Vi vill hejda forsen av skattepengar som går till dyra lösningar i form av köpt privat vård och hyrpersonal från bemanningsföretag.

Att vi socialdemokrater lyckades få igenom att sjukhusens underskott ströks var viktigt. Nu behöver inte sjukhusen gå in med större besparingskrav än de som redan råder for 2019. Hade vårt budgetförslag vunnit hade sjukhusen fått betydligt mer resurser for att utveckla sjukvården, korta köerna och satsa på personalen - något som vi som bor i Fyrbodal och hela Västra Götaland skulle ha tjänat på.

Bijan Zainali (S)

oppositionsregionråd

Carina Åström (S)

vice ordförande Nu-sjukvården

Annica Erlandsson (S)

2:e vice ordförande Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden