Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vi vill inte har fler fula lådor i Vänersborg nu

Vi är många vänersborgare som med sorg i hjärtat och besvikelse ser vår fina idylliska stad förfulas, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Vi måste prata om höghuset Elisabeths port i Vänersborg”.

Håller absolut med signaturen. Vi är många vänersborgare som med sorg i hjärtat och besvikelse ser vår fina idylliska stad förfulas. Elisabeths Port 15 våningar, 45 meter högt, ett höghus som på intet sätt knyter an till omgivande byggnader, förutom till namnet. Ännu fler fula lådor är på gång. Har sett bilder på en ny tingsrätt som ska uppföras i korsningen Belfragegatan-Edsvägen av arkitektfirman Hemsö. Så fruktansvärt ful, hur kan ett sådant förslag vinna?

Det finns en grupp på sociala medier som heter "Arkitekturuppropet- låt oss bygga vackert igen". Där finns många exempel på vackra nybyggnationer och vackert renoverade byggnader. Tänk om Vänersborgs beslutsfattare och arkitekter kunde inspireras av dessa istället.

Ofta får vi nyheter om hur mycket luftföroreningar vi får i oss via trafiken. Trafiken genom centrum har redan ökat väldigt mycket på grund av nybyggnationer på Drottninggatan, Edsgatan, Holmängen samt utbyggnaden av Länsförsäkringar. Det räcker nu, vi vill inte ha fler nya fula lådor och mer trafik i stan!

Det flyttar in folk och förhoppningsvis skattebetalare, fler kunder till näringslivet och så vidare. Men kostnader tillkommer naturligtvis också i form av skola, sjukvård, barnomsorg, äldrevård etcetera. Kommer brottsligheten att öka? I Lidköping hade man en period mycket hög kriminalitet. En polis sa i en intervju att man trodde det hade samband med att staden vuxit allt för mycket – allt för fort. Narkotikahandeln ökade när personer med gott om pengar flyttar in, hoppas verkligen att så inte blir fallet i vår fina stad.

Bevara Lilla Paris