Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Most Photos
Arkivfoto Bild: Most Photos

Viktigast borde vara att våra äldre möter ett känt ansikte?

Visst är kontinuitet viktigt, men har ni funderat kring konsekvenserna och vad de äldre faktiskt tycker? frågar sig signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättans stad basunerar ut i media om fina resultat i det förändringsarbete som nu sker gällande kontinuitet inom omsorgsförvaltningen. Våra äldre ska inte längre behöva träffa massa olika personal. Visst är kontinuitet viktigt, men har ni funderat kring konsekvenserna och vad de äldre faktiskt tycker? Personal som under åratal tagit hand om brukare som helt plötsligt inte får vårda dem längre för att det ska begränsas.

Brukarna undrar: "Varför kommer du aldrig", "Jag saknar flera av er". Att träffa känd personal är jätteviktigt, men spelar det verkligen någon roll om man träffar tio eller 15 personer? Det viktigaste borde väl vara att det är ett känt ansikte som kommer. För brukarna är det i många fall personalen som är den viktigaste delen av dennes sociala kontakter. Vem är ni att bestämma och begränsa brukarens sociala nätverk? Kanske det enda sociala som brukaren har under dagen, kanske till och med under hela veckan.

Undersköterska