Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vilka är de "fina" områdena?

Replik
Svar på: Paul Åkerlund (S): "Jag blir less eftersom jag vet hur vi kämpar på Kronogården", 31 december.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Läste i TTELA, att Åkerlund inte tycker att journalister skall besöka Kronogården, då det är provocerande för de boende. Är det fler grupper, som bör hålla sig borta från området? Pensionärer till exempel? PRO är tydligen också provocerande för vissa grupper. Vilka är de "fina" områdena i Trollhättan?

Vore kanske intressant att flytta dit. En fråga till TTELA: Varför reagerar inte er reporter, när herr Åkerlund anser att ni inte ska ha yttrandefrihet när det gäller så kallade "utsatta" områden? Det är ju det innebär om ni inte får vistas där.

B. Rosen

Svar direkt:

”Utifrån tidigare diskussioner med Paul Åkerlund bedömer jag att hans svar i intervjun som publicerades 31 december inte innebär en begränsning av yttrandefriheten för TTELA:s journalister och inte heller för vår rättighet att rapportera från Kronogården.

Vi direktsände exempelvis fredagen 13 december en debatt från Kronogårds torg där bland annat Paul Åkerlund (S) och Peter Eriksson (M) deltog. För mig som ansvarig utgivare för TTELA var det viktigt att kunna genomföra denna debatt från torget och att kunna göra detta på ett klokt och säkert sätt, vilket Polisen hjälpte oss att genomföra.

Det som både vi på TTELA och andra journalister behöver vara noggranna med att diskutera och bedöma är när vi överhuvudtaget ska vara på plats och hur vi agerar då.

Cecilia Frisk publisher och ansvarig utgivare