Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Vilka ska vi tacka för dagens elsituation?

Sant, men inte heller en felaktigt styrd energiförsörjning av en gammal regering luktar, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Tack Ulf, Ebba, Johan och (?) Jimmy”.

"Som sagt, jag tackar för pengarna, men detta kunde ni skött bra mycket bättre", menar en insändare som kritiserar hur elstödet har skötts av den nya regeringen.

Insändaren fortsätter med att citera en romersk kejsare, "pengar luktar inte". Sant, men inte heller en felaktigt styrd energiförsörjning av en gammal regering luktar. Brist på el. Risk för strömavbrott. Stoppade kraftledningsbyggen. Dåligt skött energiförsörjning.

Visst, en ny regering kunde haft en väl utarbetad och perfekt plan för elstödet. Men, hur väl planerad var förra regeringens plan för energiförsörjningen? Där fick MP, som knappt hade några röster, styra hur den viktiga elförbrukningen skulle se ut. Centern fick sitt tillgodo när kärnkraft lades ned och inte några nya kraftledningar fick byggas, det duger med de gamla hette det.

Det som återstod på det dukade bordet var att i en hast få fram ett "elstöd". Frågan är därför inte vem vi ska tacka för elstödet utan vilka vi ska tacka för dagens situation?

Elkund utan illusioner