Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sverigedemokraterna
Bild: Sverigedemokraterna

Vilket Sverige hade vi haft då?

Replik
Svar på ”Sverigedemokraterna är inte ett småborgerligt mysparti”, 30 mars.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag vill ställa lite frågor till mannen från Öxnered, han som är så rädd för det demokratiska och icke globalistiska, men invandringskritiska SD.

Säg att Anders Klarström uttalat sig på det sätt som påstås: ”Ut med packet”, och att han därvid avsett inte bara kriminella, utan alla personer med utländsk bakgrund som inte assimilerats utan fortsatt leva som i det land de kom ifrån, i enlighet med påbjuden mångkultur. Om vi efterkommit Klarströms uppmaning, vilket Sverige hade vi då haft?

Hade vi ändå fyllt vårt rättssystem och våra anstalter med brottslingar? Hade vi ändå haft alla sprängningar, skjutningar, gruppvåldtäkter, bilbränder, hedersvåld och kriminella gäng? Hade vi ändå haft områden där brandkår och ambulans ej vågar sig in utan poliseskort? Alltsammans helt främmande för oss här uppe i Norden.

Hade vi ändå varit sämst i Europa med våra pensioner och hade väntetiderna hos våra sjukhus ändå varit långt ifrån i paritet med övriga EU? Hade studie­resultaten i våra skolor ändå legat långt under 60-talets resultat.

Så förvånad jag skulle bli om jag får något sakligt svar från Öxnered. Jag förväntar mig närmast ett upprepande av den gamla nötta klyschan ”rasism, nazism och främlingsfientlighet” från det hållet. Det är sådant man får stå ut med om man råkar kliva utanför åsiktskorridoren. Men vi måste inte gå genom livet iförda skygglappar. Man ska se verkligheten som den är.

Vi ska ju trots allt leva med 2,5 miljoner invånare med utländsk bakgrund, de som våra folkvalda politiker så generöst bjudit in till vårt land. Vi får hoppas att de så småningom kan inlemmas i vårt samhälle. Ett problem är emellertid att antalet hela tiden utökas med cirka 120 000 nyanlända varje år, med våra folkvaldas goda minne.

PA (alias BA)