Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jag har tyvärr en ganska liknande pension som dig på grund av olycka/sjukdom utan egen förskyllan, men det struntar våra politiker i då hela samhället idag bygger på girighet utan ärlig empati, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Vill bara ta för den fattige och ge till den rike

Replik
Svar till signaturen "Både bröd-och rådlös", 2 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du har helt rätt! Jag har tyvärr en ganska liknande pension som dig på grund av olycka/sjukdom utan egen förskyllan, men det struntar våra politiker i då hela samhället idag bygger på girighet utan ärlig empati. De som redan har ett överflöd vill bara ha ännu mera vilket också våra politiker i många läger verkar tycka är rättvist och bra. Att du redan som ung eller senare i livet kan bli sjuk eller drabbas av olycka med mera utan egen skuld bestraffas av staten och våra politiker med livslångt straff som dålig pension eller ersättning – bedrövligt.

Men alla som läser detta ska veta att vem som helst av er eller era barn kan bli drabbad av allvarlig olycka eller sjukdom vilken sekund som helst, glöm inte det i all girighet och brist på empati för andra, även då nästa val närmar sig. Även om de flesta av våra politiker nästan är av samma skrot och korn i denna fråga, så blir jag inte klok på alla er med dåliga pensioner eller inkomster av olika orsaker, som kanske i protest eller av annan anledning röstar med högerpartiet SD eller andra borgerliga högerpartier, som absolut inte vill den svages bästa. Dessa partier vill som vanligt bara ta för den fattige och ge till den rike. Antingen är ni bara okunniga om deras politik eller också fattar ni inte ert eget ekonomiska bästa, oavsett vilket så är det rent tragiskt.

Ej avundsjuk men irriterad