Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PRESSENS BILD / TT

Vill folket så kommer kärnvapen att kunna avskaffas

Replik
Svar till ”Skriver Sverige på avtalet kommer det försvåra”, 9 maj.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att vara Jonathan Derneborg, ordförande för KDU i Fyrbodal, måste vara något av det svåraste som finns. Den inställning till kärn­vapen som han ger uttryck för i sin insändare 10 maj blottar en i det närmaste total svartsyn och pessimism och förvånar mig storligen baserat på de övriga erfarenheter av kristdemokrater som jag har. ­Jonathan Derneborg konstaterar hastigt att kärnvapen ger förödande konsekvenser (minst sagt) men hoppar sedan lika hastigt visare till slutsatsen att jaha, då får vi väl leva med dem och hoppas att de ­aldrig används.

Inte en antydan till att en antikärnvapenpolitik kan lyckas! En luguber syn på den rörelse han befinner sig i, och man finner det svårt att tro att dessa unga kristdemokrater som nu kommer fram verkligen har lyssnat på ett ord av vad Jesus från Nasaret sade eller lärt av vad han gjorde. Om sagde snickarson hade besuttit samma pessimistiska sinnelag som Jonathan Derneborg hade det knappast givits ut något nytt testamente. Men man kanske inte kan lasta de unga av idag för hårt. De var inte med när folkets vilja fällde Berlinmuren och Sovjet. De var inte med när folkets vilja avskaffade apartheid i Sydafrika. De har aldrig fått uppleva några politiska segrar. Jonathan Derneborg, lita på den äldre generationen: vill folket så kommer kärnvapen att kunna avskaffas.

Nicklas Singh Foresti

Nygård