Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Wiklund/TT
Bild: Anders Wiklund/TT

Vill ha experterna för bästa resultat

Replik
Svar på "Sverige vakna", 18 mars och "Är Anders Tegnell på smittskyddsinstitutet allvarlig?", 18 mars.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att testa vårdpersonal som ska vårda sjuka är väl bra, men att testa alla och att kalla Sverige oansvarigt och mena att våra politiker och vår regering tar dumma beslut verkar tyda på både okunskap och brist på egen information. Man kan tycka vad man vill om svenska politiker oavsett färg, men alla partier verkar stå ganska enade om att det är våra experter som Anders Tegnell och de flesta andra experter i Sverige med samma åsikt som ska ta de flesta beslut gällande coronaviruset, vilket jag själv tycker är helt rätt och ska hedra våra politiker.

Sverige har inte ministerstyre som många andra länder. Sverige har under hela efterkrigstiden klarat sig bra, och inte väljer väl varken ni som kritiserar eller någon annan att bli opererad av exempelvis en politiker när man blir sjuk, vi vill självklart ha en läkare och expert för bästa resultat, precis som nu med coronaviruset. Samma sak gällande Kina som är ursprunget till coronaviruset, som nu går ut och kritiserar specifikt lilla Sverige, trots att man själva gjorde massor av misstag i början även om man senare kanske gjorde rätt i just deras land, men det är också en form av diktatur där vi egentligen inte har en aning om vad som är sant eller osant. Samtidigt så är förhållandet mellan Sverige och Kina sedan en tid tillbaka ganska dåligt vilket väl är den troliga orsaken till att man passar på att kritisera Sverige just nu. Jag måste ställa frågan till er som kritiserar, vem ska vi lita på om vi inte litar på Folkhälsomyndigheten som också de flesta av våra politiker litar på?

Ska vi lita på andra länder med andra förhållanden, eller kanske på er som skriver insändare i panik och bara klagar på allt och alla? Självklart är det bra med olika åsikter och ibland befogad kritik, men i dagsläget så har vi inget val, utan vi måste lita på våra experter och hoppas på att deras beslut är det rätta. Själv tror jag att deras syn på saken verkar ganska förnuftig när man vill hålla nere puckeln på smittade för att ge vården och den sjuke största chans till bra vård. De flesta av våra politiken och media med flera anser ju också att regeringen och deras samarbetspartier gör ett mycket bra jobb i rådande situation.

Tyvärr så har tydligen Moderaterna i detta svåra läge ändå för avsikt att lägga fram ett nytt skatteförslag med ännu större skattesänkningar, samtidigt som regeringen frigör 1-2000 miljarder till hjälp för hela samhället, vilket känns lite märkligt från Moderaterna. Vi behöver inte mindre skattepengar till staten och mera pengar till rika företag och privatpersoner, vi behöver och kommer nu istället att behöva mera pengar till statskassan för Sveriges och landets bästa. Även om man ska kunna tjäna bra pengar även i Sverige, så tror inte jag personligen på ett samhälle där vissa egoister äter gåslever och lever lyxliv, när andra har det svårt eller rent av svälter. I svåra tider och vid kriser måste alla, både fattig och rik ställa upp för varandra och även försöka att tro på att våra experter och våra politiker ändå gör sitt allra bästa för de allra flesta.

Leffe