Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill ha kortare raster i skolan

Det borde vara max tiominutersraster mellan lektionerna, menar signaturen ”En 13-årig elev”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tycker att vi borde ha kortare raster emellan lektionerna. För rasterna gör skoldagen ungefär en tredjedel längre. Det borde vara max tiominutersraster mellan lektionerna för även om rasterna är 25 minuter långa så hinner man ändå inte göra något.

Sen kan man ha en lång rast på dagen som är kanske 30 minuter men de andra rasterna behöver inte vara 15-30 minuter långa det räcker med 5-10 minuter.

Då tänker säkert alla “men det är bra med långa raster då hinner man ta det lugnt mellan varje lektion. Men skulle du hellre vilja gå i skolan 08:00 – 16:00 med lite längre raster eller gå 8:30 – 14:00 med bara lite kortare raster? Dessutom ska man hinna gå på träningar, göra hemuppgifter, öva inför prov, äta mellanmål/måltider, hjälpa till hemma och samtidigt ha ett liv på bara några timmar.

Visst har man helg, men då har man ju annat och göra än att sitta med läxor och dessutom har jag träning både lördag och söndag. När ska man hinna med allting. Allt hade varit mycket lättare med kortare raster.

Detta borde kommunerna tänka på om skolor, om ni vill att elever lättare ska nå sina mål så är detta en viktig del. Eleverna måste ju få tid att lägga på sina skoluppgifter.

En 13-årig elev