Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Vill skapa stolthet och positiv känsla i Vänersborgs kommun

Replik på "Platsvarumärke som är utan mening och syfte"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Med det nya platsvarumärket vill vi skapa stolthet, utveckling och en positiv känsla i hela Vänersborgs kommuns geografiska område. Platsvarumärket hjälper oss stärka områdets attraktionskraft.

Ett tydligt varumärke bidrar till att locka besökare, nya medarbetare, nya invånare och företag. Genom att locka fler företag till vårt område blir det ännu bättre utbud, fler arbetstillfällen och invånare. Det i sin tur ger mer skatteintäkter och en ännu bättre välfärd i hela kommunen.

I platsvarumärkets marknadsföring framhäver vi värdet av helheten med tätorter, landsbygd och natur. I bilder, filmklipp och texter har vi till exempel med älgar från Vargön, tomteparaden i Brålanda, Sikhall och ärtproduktion på Dalboslätten. I det grafiska uttrycket använder vi en kvalitetsstämpel för regionhuvudstaden Vänersborg. Stämpeln utgörs av symboler för landsbygd, vatten och berg.

I framtagandet av platsvarumärket har över 2500 personer bland invånare, företag och föreningar från kommunens alla hörn valt att bidra genom deltagande i enkäter, workshops och djupintervjuer. Alla synpunkter och idéer var en viktig del av grunden för platsvarumärket.

Ett av de värden som många är stolta över och anser vara viktigt är att det finns en stor gemenskap och tillsammanskänsla inom till exempel föreningsliv och näringsliv. Brålanda företagarförening är ett gott exempel på hur de tillsammans med Vänersborgs kommun driver utveckling både lokalt och med andra organisationer inom kommunens gränser.

Alla vi som bor eller är verksamma i vårt område äger och formar platsvarumärket tillsammans. Allt vi gör bygger och förmedlar platsvarumärket Vänersborg. Värdeorden levande, attraktiv, hållbar – tillsammans är viktiga värden som vi vill bli ännu bättre på. Vi vill att alla företag och föreningar i hela kommunen ska använda sig av det nya platsvarumärket och därmed fylla det med innehåll, till exempel på affischer för evenemang. Gemensamt kan vi lyckas med att lyfta hela kommunens geografiska område och skapa stolthet tillsammans.

Den som vill se informationsfilm och veta mer om platsvarumärket Vänersborg är välkommen att läsa på kommunens hemsida.

Kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson