Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Visa sunt förnuft och försiktighet

Restriktionerna lyfts nästan helt den 29 september. I skrivande stund har cirka 68 procent av Sveriges befolkning fått sin första vaccindos.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det innebär att det är cirka 32 procent som är ovaccinerade. Cirka 18-20 procent av Sveriges befolkning är under 16 år och erbjuds inte ens vaccin just nu.

Jag hoppas att alla tänker på det framöver och nu skyddar våra unga istället också. Bara för att restriktionerna lyfts innebär det inte att covid är borta. Och Delta påverkar de unga också. Vilka långtidskonsekvenserna är när de drabbas vet vi inte än. Snälla, fortsätt att ta eget ansvar. Och fortsätt att hålla avstånd, stanna hemma om du är sjuk. Träffa inte sårbara människor bara för att FHM säger att "du får det nu". Det är inte vad de säger. Det förväntas fortfarande att vi visar sunt förnuft och försiktighet. Tack till er alla som fortfarande försöker skydda andra.

Övriga: Jag är så less på er som inte vill skydda era medmänniskor! Känner ni er träffade av detta så ska ni nog ta en fundering på varför ni tar åt er av det innan ni börjar försvara er ståndpunkt.

Veronika