Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Jerrevång/TT
Bild: Stefan Jerrevång/TT

Vissa noterar medan andra gottar sig

Många TTELA-läsare har kunnat följa skandalartiklar om Raul Eriksson och hans uteslutning ur Liberalerna för snart halvtannat år sedan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vissa läsare bara noterar detta och bläddrar vidare. Andra gottar sig i andras olycka, och en del triumferar skadeglatt och firar med kräftskiva. Jag tillhör ingendera av dessa för jag känner bara sorg över människors ondska. Jag förvånas också över hur ihärdigt tidningen lyfter upp detta med bild och stora rubriker. Gång på gång.

Låt mig först en gång för alla slå fast en viktig sak: Jag är inte för sexuella trakasserier. Jag är emot omoraliska, oetiska och rättsvidriga beteenden. Sanningen är inte enkel för den kan manipuleras på många olika sätt. Lögner och förtal kan krossa människors liv när de befästs och upprepas. Om en lögn upprepas många gånger, så blir den en sanning i många människors ögon. Därför är lögnare så farliga. Bakgrunden till Raul Erikssons situation är jag mycket väl känd med. Jag vet vad som hänt, vet motiven bakom förtalet och jag känner ilska över hur människor bär sig åt. Ett flera månaders långt och mycket ömsesidigt förhållande och några ytliga flirtar kan närmast bli förödande för en människa. Jag vet och har förstått att vi är väldigt många som känner Raul Eriksson som en snäll, hjälpsam och lojal människa. Han ställer upp och vill sina medmänniskor väl.

Han vill bidra till ett bättre samhälle genom olika föreningsengagemang. Han offrar mycket av sin fritid för andras välmående. Detta är lätt att glömma bort när han av en liten grupp personer målas ut som en förövare och där samförståndet varit stort att ”han ska bort från allt”. Detta understryks av tidningens artiklar. Jag har med förvåning också noterat att personer, som under lång tid inte utfört något som helst arbete på sina invalda uppdrag i politiken, plötsligt piggnat till, när det gäller att få bort Raul Eriksson. Det talar för sig självt. Varje intelligent människa kan genomskåda detta. När en person i denna lilla aktiva förtalargrupp dessutom försvarat en grov kvinnofridskränkare som dömts till långt fängelsestraff men sedan anmäler en liten flirt, då finns inga gränser.

Jag skriver detta för att just ge lite perspektiv. Just för att jag känner ilska över hur människor bär sig åt. Raul Eriksson är varken polisutredd, åtalad eller dömd för något som helst brott. Han finns inte med i några belastnings- eller kronofogderegister. Han försöker leva vidare med sin lilla familj. Och just det: Han har faktiskt en familj, som också drabbas när yxan hugger. Tänk på det! Raul Eriksson har fått betala ett mycket högt pris och det anser jag inte att han skulle ha behövt.

Eva Castberger

vän med Raul Eriksson