Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vissa verkar tro att det är bilisterna som har väjningsplikt

Detta är ett återkommande problem i stan i alla fall jag har stött på det flera gånger både som bilist och gående/cyklist. Det är något gående/cyklister och även en del motorister inte verkat förstå som jag känner att jag måste informera.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är ej övergångsställe vid exempel vid Arena Vänersborg eller Netto. Vissa verkar tro att här ska bilar ha väjningsplikt vilket är fel. Visst är det bra att kommunen har gjort det mer möjligt för gående och cyklister att ta sig över vägen säkrare. Dock som vissa verkar tro är det inte ett skyltat eller ett markerat övergångsställe.

Därav följande som gäller enligt trafikbestämmelserna är: Bilar har företräde. Bilarna ska alltid såklart ha anpassad hastighet vid liknande passager som dessa. Gående och cyklister och så vidare får ta sig över vägen när fri väg tillkommer.

Du får inte som gående eller cyklist bara ge dig rakt ut i vägen och förvänta dig att bilar ska stanna. Det är inte okej någonstans – inte ens vid skyltade övergångsställen. Tyvärr händer detta för ofta vid dessa två ställen i Vänersborg i alla fall. Känner att det verkar vara återkommande från trafikanter och behöver påminnas då det faktiskt är en trafikfara när vi trafikanter – gående som i ett fordon ej följer gällande regler.

Pekpinnen