Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Lasse Edwartz

Zainali(s) undviker att kommentera kvalitetsbrister

Slutreplik
Svar och slutreplik till Biljan Zainali (S), ”Klaga hos de ansvariga Elmvik”, 30 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Syftet med mina kommentarer till din och Håkan Lennartssons artikel 28 december angående nedläggningen av vårdcentral i Åmål var att få fokus på kvalitetsbrister inom hela primärvården. Jag framförde ingen synpunkt mot er kritik av hur nedläggningen gjordes.

Min fråga till er var om det fanns exempel på att vården i Åmål var sämre än generellt inom Regionens primärvård, privat som offentlig. Jag har i mina tidigare insändare skrivit om kvalitetsbrister i Regionens primärvård som är mer än dubbelt så stor som genomsnittet i landet. Den frågan borde såväl styrande som opposition kunna svara på.

Zainali har i sina svar helt undvikit att kommentera kvalitetsbristerna. Han beskyller mig istället för att inte känna till sekretesskrav, vara dålig på att googla samt att jag ska klaga hos ansvariga.

Kvalitetsförbättringar inom primärvården är grunden för att minska trycket på akutmottagningar och överbeläggningar på medicinavdelningar. Detta borde våra politiker mera ägna sig åt, men jag antar att ämnet är för svårt. Det är inte lätt för politiska lekmän som väljs in fyra år i taget att ha kompetens för att driva sådana frågor.

Jag har ytterligare stärkts i min uppfattning att regionen bör läggas ned.

Maj-Britt Elmvik

leg apotekare specialiserad på äldres behandling