Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vänersborgs HC verkar vara på gång, inte minst a-laget. Vägen mot division 1 verkar vara spikrak samtidigt som ombyggnationer av ishallen avlöser varandra, uttrycker skribenten. Bild: Christian Flodin

Är det vi ungdomsföräldrar i VHC som straffas?

Vänersborgs HC verkar vara på gång, inte minst a-laget. Vägen mot division 1 verkar vara spikrak samtidigt som ombyggnationer av ishallen avlöser varandra. Allt verkar vara frid och fröjd men tyvärr verkar det finnas en baksida, föreningens prioriteringar och dess ekonomi.

Som i alla föreningar förbinder man sig som förälder till sitt barn att betala medlemsavgift, deltagaravgift och även till att sälja föreningens lotter. Inget fel med det och självklart har man som förälder valet att avstå och låta sitt eller sina barn söka sig till andra föreningar. Men när bussresorna som för ungdomslagen beräknas kosta 300 000 kronor per år dras in efter halva säsongen på grund av föreningens dåliga ekonomi i en klubb som omsätter cirka 10,5 miljon undrar man vart alla pengar tar vägen? Detta dessutom i en förening som har en vision om att 2018-19 prioritera ungdomslagens bussresor.

När man sedan noterar att föreningens a-lag har flera spelare från andra länder och kommuner som gissningsvis inte spelar gratis samtidigt som föreningen också valt att i år ta bort notisen på billotterna om att all vinst i föreningens populära billotteri ska gå till ungdomsverksamheten undrar man om ungdomsverksamheten numera har blivit ett bihang och för vilka av klubbens utgifter ungdomarnas avgifter och lotteriförsäljningen går till.

Jag är mycket medveten om att alla föreningar inte betalar ungdomarnas bussresor och att detta kanske är ett lyxproblem. Men när vi föräldrar nås av nyheten att föreningen värvat en ny utländsk spelare samtidigt som vi samlas för att köra våra barn efter beskedet om indragna bussresor så slås man av tanken att det är vi föräldrar som nu straffas för a-lagets dyra utgifter. Om inte, var tar egentligen föreningens alla pengar vägen?

Frågande förälder