Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Brister i vårdcentralers kvalité

Sist jag var på vårdcentralen fick jag höra att hjärtsvikt innebär att man vaknar med andnöd nattetid. Ja, det blir så om man inte behandlar i tidigt skede. Felbehandlad uppstår stora vårdbehov med köer på akuten och överbeläggning på sjukhus. En rundgång i vården som gör att resurserna på sjukhusen används på fel sätt.

Vården använder fel värden vid bedömning av provtagning. Vården nekar provtagning vid oförklarlig smärta till och med om man själv betalar. Smärta är ett vanligt symtom vid hjärtsvikt. En smärta som inte går att behandla med smärtstillande läkemedel.

Vården verkar inte känna till att både EKG och provsvar ska vara normala för att kunna utesluta hjärtsvikt. Diagnosen fortsätter vara högt blodtryck och den medicinska behandlingen blir fel. Hur modern behandling bör se ut finns att läsa i Socialstyrelsens nationella Läkemedelsbok.

Rösta på Regionens Framtid och vi kommer att kräva att grundläggande behandling först innan den ena remissen efter den andra skrivs. Det går inte att fortsätta med onödig och hög belastning på specialisterna i vården i Västra Götaland.

Maj-Britt Elmvik, leg apotekare, Regionens Framtid