Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Stefan Bennhage

Busstrafiken i Trollhättan – vem planerar?

Vi är några som undrar varför det går bussar från Sylte, Lextorp och Kronogården var tionde minut på vardag och var 15:e minut på lördagar och söndagar?

Dessutom går linje 54 var 30:e minut till Överby från Sylte via Lextorp och Krono­gården.

Varför trafikerar 54;an bara vissa stadsdelar som Sylte, Lextorp och Kronogården, ingen trafik i Skoftebyn, Sandhem, Halvors­torp och Strömslund? Trafiken till Näl på helgerna är ju katastrof med en buss i timman.

Vi reagerar också på körtiderna som verkar vara väl tilltagna då bussar står lång tid på ändstationerna skyltade ”ej i trafik”. Det kan ju bero på de oftast höga hastigheter man kör i, genar i rondeller mot trottoarkanter och liknande. Obs! – detta gäller inte alla förare. Hoppas på svar från Nobina och Västtrafik.

Bondeson

Replik

Svar till Bondeson, TTELA

Vi uppskattar att ni tar er tid ställa frågor om hur våra bussar kör i Trollhättan.

Orsakerna till att linje 54, men även till exempel linje 24, går så frekvent har att göra med efterfrågan på kollektivtrafik där. Linjerna passerar genom några av Trollhättans största bostadsområden där många glädjande nog vill resa med oss.

Utbudet av trafik i områden som Skoftebyn, Sandhem och övriga som ni nämner har liknande förklaringar, det handlar om efterfrågan. Där är efterfrågan lite mindre och därför har vi gjort andra prioriteringar där. Men målet är att vi ska ha ett bra trafikutbud i hela stadstrafiken.

Att ha tid vid ändhållplatserna är en förutsättning för att förarna ska kunna få den paus de behöver men också för att vi ska vara mindre känsliga för förseningar och hålla hög punktlighet. Den goda punktligheten gör också att förarna kan köra lugnt och trafiksäkert, något som vi upplever att de flesta av våra förare gör.

Om man trots allt ser något olämpligt eller har synpunkter är man varmt välkommen att kontakta oss via vår hemsida, via vår Facebooksida eller genom att ringa till oss på telefonnummer 0771-41 43 00.

Henrik Kjellberg, Västtrafik