Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Som tur var gick allt bra. Både hjorten och jag överlevde, men den bus(s)chauffören borde snarast tagas ur tjänst, anser insändarskribenten.

Det gäller att hålla tiden

Måndag 29 oktober cirka klockan 19, plats lokalvägen söder om Torpabron vid 45:an söderut. På vägen står en stor kronhjort på fel sida om viltstaketet.

Försöker med mitt fordon och varningsblinkers trycka djuret söderut och hindra det att springa ut på motorvägen. Tappar för en stund kontakten med djuret då det går i diket. Stannar fordonet fortfarande med varningsblinkers på och går över vägen för att se om det är före eller efter mig. Då kommer bussen (eller ska kanske kalla den busen) som i oförminskad fart ämnar köra om mitt fordon. Chauffören tycks varken reagera på mitt blinkande fordon eller ser mig så jag får rusa mot och in i mitt fordon. En närmare "döden upplevelse" har jag aldrig tidigare råkat ut för. Chauffören saktade inte in och susade bara iväg vidare på sitt uppdrag. Som tur var gick allt bra. Både hjorten och jag överlevde, men den bus(s)chauffören borde snarast tagas ur tjänst så att vi andra trafikanter kan känna oss säkra ute på vägarna.

Nära döden

Replik

Tack för att du delar med dig av denna händelse, vi beklagar det inträffade.

Trafiksäkerhet är en högt prioriterad fråga för Västtrafik och att resenärer såväl som medtrafikanter runtom våra fordon känner sig trygga är en av Västtrafiks prioriteringar som vi arbetar med på olika sätt.

Om du är med om att en förare kör nonchalant eller bryter mot trafikreglerna, tveka inte att höra av dig till Västtrafiks kundservice som sedan vidarebefordrar det till berörd entreprenör. På så sätt kan vi följa upp händelsen. Här är så kompletta uppgifter som möjligt av värde; det vill säga linje, klockslag, plats och riktning. Det underlättar att hitta rätt fordon och förare. Du når Västtrafiks kundservice via vår hemsida, på vår Facebooksida, eller genom att ringa till oss på telefonnummer 0771-41 43 00.

Både människor ombord på bussen och utanför bussen ska känna sig säkra. Säkerheten ska alltid gå före tidtabellen.

Alice Roman, Västtrafik