Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vi är flera som undrar hur kommunen tänker, men vi får inga svar, menar insändarskribenten. Bild: Anders Wiklund / TT

Ett tips till Vänersborgs kommun

Kommunens vision. Attraktiv och hållbar i alla delar hela livet... för vem undrar vi undersköterskor som jobbar i kommunen? Inte gäller det oss i alla fall.

Här har man tagit in konsulter som ska tala om hur vi ska jobba och berätta för oss vad vi mår bra av. Vi är kompetenta och tar dagligen hand om människor på ett ypperligt bra sätt men vi kan tydligen inte enligt vår arbetsgivare avgöra vårt eget väl och ve. Vi jobbar med det vi gör på grund av att vi tycker om att jobba med människor.

Vi har lagt vårt schema själva, det fungerar alldeles utmärkt, nu har man anställt speciell personal som ska sköta detta och som inte vet hur vår verksamhet fungerar. Man har tagit ifrån oss det lilla av medbestämmande som vi hade. Nattpersonalen ska jobba nio timmar vilket innebär fler arbetstillfällen, för dagpersonalen innebär det att man får börja tidigare på morgonen och sluta senare på kvällen. Hur många dagis öppnar före sex på morgonen?

Ta ert förnuft till fånga medans tid är, en stor del av oss söker aktivt nya jobb och många har redan slutat. Socialnämnden står inför stora besparingar ändå avlönas konsulter för arbete som vi själva har utfört gratis och med goda resultat. Vad kostar den här notan? Frågan har ställts många gånger utan att vi har fått svar.

FINNS DET NÅGON SOM VET?

Undersköterska i Vbg kommun