Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Anders Wiklund/TT

Får vi ny anläggning i Vargön då?

Replik
Svar på Sex miljoner extra, 22 mars.

Sitter och läser fredagens tidning när jag kommer till artikeln om bygget av idrottshallen i Vänersborg. Min första reaktion är varför behövs mer pengar till bygget? Svaret på min fråga hittar jag i tidningen som beror på att ett godkännande om ytterligare sex miljoner har beviljats till bygget på grund av att man vill bygga fler omklädningsrum. Jo det låter ju bra, men om man planerat ett bygge och kommer på att man vill ha mer omklädningsrum så måste ju den som bestämt detta förstå att det kommer att kosta mera pengar. Har man inte planerat in detta från början kommer det att saknas pengar. När jag läser vidare i artikeln blir jag så förb ... Finansieringen kommer att lösas genom att flytta sex miljoner från Hallevibadets investeringsbudget.

I fredags den 22 mars var reningsverket ur funktion, igen. Vad jag förstått är detta ett reningsverk som har några år på nacken.

Genom att ”låna” pengarna från Hallevibadet ser inte kultur och fritidsnämnden som något problem och att det inte ska påverka badet. Det skrivs även att byggnaden är gammal och måste ses över så småningom. När upprustningen av hallen gjordes och man öppnade på nytt trodde jag att man bytt ut duken i barnbassängen som är i dåligt skick, men så var inte fallet. Eftersom anläggningen i dagsläget används för simskola, simklubbar samt obligatorisk simundervisning för skolorna i kommunen (som dock uteblev när anläggningen var stängd) anser jag att Hallevibadet borde ha en bättre standard.

Har kommunen tänkt att anlägga en helt ny anläggning för detta ändamål i Vargön? Om detta är fallet kan vi mer än gärna ”låna” ut pengarna.

En besviken Vargöbo