Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

På rad. Förskolan i Trollhättan håller hög kvalité och ska fortsätta förbättra förutsättningarna för barns lärande, trygghet och utveckling, skriver debattören.

Förskola med hög kvalité!

Det har inkommit en del insändare som tar upp en oro över hur besparingar ska påverka kvalitén inom barnomsorgen. Som ordförande i utbildningsnämnden vill jag betona att vi från politiskt håll nogsamt följer följderna av återhållsamhet av till exempel vikarieinsättning med mera.

Vi har tydligt betonat till förvaltning och chefer att inte äventyra kvalitén eller säkerheten för barn inom barnomsorgen. Däremot ska man se över om det går att hitta andra vägar för att upprätthålla verksamheten innan man sätter in en vikare.

Här har vi fullt förtroende att vår personal löser detta professionellt, samtidigt som man måste ta sitt ansvar och försöka hålla sin budget. Vi ser att barnomsorgens underskott inte fortsätter att öka, vilket är tillfredställande och betyder att de åtgärder som beslutas gett resultat. Just nu ser vi också över hela förskoleverksamheten och dess organisation, där syftet är att komma med förslag med effektiviseringar utan att det ska påverka förskolans kärnverksamhet, alltså förskolor och dess avdelningar. Det är dock förslag som sikt kommer att ge resultat!

Förskolan i Trollhättan håller hög kvalité och ska fortsätta förbättra förutsättningarna för barns lärande, trygghet och utveckling!

Mats Wiking

Socialdemokrat och ordförande i utbildningsnämnden i Trollhättan