Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Andreas Olsson

Felaktigt spenderade pengar?

Replik
Svar på En struntsumma och felräkningspengar, 30 januari.

Först av allt vill vi tacka för att du uppmärksammat att KD har en tydlig politisk linje. Vi har under ett bra tag drivit linjen att minska det som vi skulle vilja kalla det kommunala slöseriet. Det finns bland annat tidigare lagda ­motion från partiet. Det är mycket medvetet vi väljer att sätta fokus just på de fall där kommunen spenderar pengar på verksamhet som inte är kommunens kärnverksamhet.

För oss är det en ideologisk fråga om var gränserna går för vad det offentliga ska finansiera. Vi har verkligen inget emot ostron och champagne, men för oss är det inget som kommunen ska lägga pengar på.

Du undrar konkret vad vi önskar; vi önskar att den politiska linje som den ­styrande majoriteten förändras så att vi inte spenderar pengar utanför vår kommunala kärnverksamhet. Det är nämligen ett viktigt mål anser vi.

Du har helt rätt i att 50 000 kronor inte är den stora posten i de kommunala räkenskaperna. Men sanningen är någon som har betalat in 50 000 kronor i skatt, för oss är det då ett förtroende om hur vi spenderar dessa pengar. Sedan är det en fråga om många bäckar små för att lyfta den kommunala ekonomin.

Ricky Karlsson (KD) Bedros Cecik (KD)