Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Där intill bron sticker två kraftiga fjärrvärmerör upp ur marken och fortsätter upp på intilliggande berg utan att rören är skyddade. De ligger helt blottade, uttrycker skribenten.

Fjärrvärmeverket borde skyddas

I dessa dagar när många i Sverige talar om terrorister, aktivister, skadegörare och våldsverkare så undrar man hur ansvariga har tänkt när man för ett antal år tillbaka byggde fjärrvärmeledningarna vid den västra järnvägsbron i höjd med Stridsberg & Biörck, Trollhättan.

Där intill bron sticker två kraftiga fjärrvärmerör upp ur marken och fortsätter upp på intilliggande berg utan att rören är skyddade. De ligger helt blottade.

Fjärrvärmen skulle naturligtvis ha varit insynsskyddad så att ingen exempelvis kan placera något sprängmedel på rören. Om en sprängning skulle ske så skulle det bli oerhörda konsekvenser för de hushåll, skola och Källstorpsgården som är anslutna på Strömslundssidan. Skulle säkert ta många dagar innan en eventuell skada blev lagad. Det är nog dags att tänka på mer säkerhet även i Trollhättan. Sverige är inte längre någon idyll utan så här har verkligheten blivit.

Flanören