Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Karin Malmhav / SvD / TT

FysioFokus i Mellerud är uppskattat och behövs

Något måste vara galet inom sjukvården när en inom Vårdval Rehab väl fungerande verksamhet som den FysioFokus bedrivit i Rådahallen i Mellerud nu hotas av nedläggning.

Och detta på grund av olika regelverk inom de olika sjukvårdsregionerna. Värmlands Landsting har vårdval för enbart fysioterapi inom primärvårdshabilitering.

I Västra Götalandsregionen däremot krävs att man inom Vårdval Rehab uppfyller specifika krav på bemanning, kompetens, tillgänglighet och lokaler. FysioFokus har erfarna fysioterapeuter, stort kundunderlag, god ekonomi, bra rykte och planer på nybyggnation. Men man saknar arbetsterapeut och har inte lyckats rekrytera trots idoga försök.

Detta faktum medför nu att man lagt bygget på is och varit tvungna att säga upp sina anställda fysioterapeuter och en receptionist. Vi är många som kräver att politikerna tar sitt ansvar och ändrar regelverket så att FysioFokus kan fortsätta sin uppskattade verksamhet. Då kan de gå vidare med sina byggplaner och i lugn och ro fortsätta sökandet efter en kompetent arbetsterapeut för att på sikt få till ett mer komplett utbud. Vem vill ha min röst i valet i september?

Claes Sandström