Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Frågan är vem som står som vinnare i trepartslaget FCT, TFK eller TIF?, undrar insändarskribenten.

Gå er egen väg, FCT

Replik
Svar till "Fotbollshistoria som folk verkar har glömt", 5 januari.

Spännande att man hyllar ny U17-satsning inom FCT. Hoppas ju TIF och TFK får ta del av detta samt givetvis vara med och betala för kalaset men tippar på att Trollhättans stad återigen får betala för detta så återigen får man ifrågasätta elitbidraget när ett division 1-lag i kombination med division 4 och 5 lag anses som en elitsatsning finns det någon som ens kan ta en sådan kombination på allvar? Sedan undrar man om även TFK och TIF kommer kunna ha egna U17-lag i drift också framöver? Ska bli mycket kul att se hur U17-serien ser ut 2019 faktiskt vilka som tvingas lägga ner sina egna lag tack vare denna nysatsningen. Skoftebyn överlever ju då de spelar i en högre serie men vad händer med IFK, TFK,TIF, TBIS och så vidare nu med deras U17-lag?

Tar för givet att alla tre lagen FCT, TFK och TIF betalar för deras gemensamma? U17-lag. Var ju illa 2018 att FCT och TFK hade U-lag ihop – frågan är ju även där vem som betalade det kalaset? Nej hoppas verkligen kommunen tänker till och lägger ner sitt så kallade elitbidrag så klubbarna själva får se till att få in pengar för en större kombination mellan FCT och moderföreningarna TFK och FCT som spelar i division 4 och 5. Det kan ju omöjligen ses som en elitsatsning hoppas jag och det är ju detta FCT måste brottas med hela tiden att man har samarbete med de klubbarna så hoppas man att FCT väljer att gå sin egen väg utan TFK och TIF för just nu skadar bara det samarbetet på lång och kort sikt.

Det kommer ju alltid pratas om orättvisor mot övriga klubbar i stan när ett division 1-lag i kombination med division 4 och 5 ska få elitstödet och nu har man ju återskapat ett U17-lag med allt vad det innebär och ger man elitstödet till FCT så ingår ju U17 och det är ingen elitserie direkt för Skoftebyn spelar ju i en högre serie och får inget elitbidrag.

Blir en massa snack om elit hit och dit med all rätt också faktiskt. Så gå er egen väg FCT så kan satsningen tas på allvar. Frågan är vem som står som vinnare i trepartslaget FCT, TFK eller TIF?

Fotbollsintresserad