Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

GUDS HUS. Insändarskribenten tycker att det är rent hyckleri att gifta sig i kyrkan om man inte tror på Gud.

Kyrkbröllop utan att tro på Gud – hyckleri!

Trots att kristendomen under drygt 2000 år kritiserats på olika sätt har den motstått alla påhopp, så du får nog vänta ett tag till innan det görs något åt hyckleriet.

REPLIK

Svar till Rolf Ahlberg (16 november)

Själv verkar du helt felfri så du behöver ju inte bekymra dig. Dock tror jag att de flesta av oss sagt eller gjort något man inte menat, det gäller både kristna och icke-kristna. Därför kan man säga att alla är hycklare, mer eller mindre.

Jesus, grundaren av den kristna tron, avskydde varje form av hyckleri, så där har du en bundsförvant bland alla andra. Om du läser Matteus evangelium kapitel 23 kan du på flera ställen se vad Jesus säger om hycklare: "Ve er fariseer och ni hycklande religiösa ledare ..."

I rättvisans namn måste också nämnas något om det hyckleri som kristna ser i den icke-kristna världen: En del människor lever större delen av sina liv utan att bry sig om vare sig Gud eller kyrkan. Ändå vill de ha en präst eller pastor för att få en kristen begravning – en sorts gardering om det nu skulle finnas någon sanning i kristendomen, trots allt. Sen finns det föräldrar som låter döpa sina barn utan att ha en tanke på att fullfölja de löften de ger om kristen fostran. Många som gifter sig i kyrkan ger löften till en Gud, som de inte tror på. Är inte detta rent hyckleri?

BAH