Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: TTELA

Måste finnas parkering vid båtramperna

I Vänersborg har vi två fina och bra isättningsramper för småbåtar – en vid Länsan och en vid Sanden. Det är så att vid tillskapande av dessa platser måste man ha missat, glömt eller på annat sätt inte förstått att man måste ha någonstans att ställa bil och trailer på i närhet av ramperna.

Tidigare år har man kunnat ställa bil och trailer på gräs eller grusytorna intill ramperna men nu i sommar har man ifrån kommunens sida gett uppdrag till polis att bötfälla oss som vill utnyttja dessa så fina möjligheter.

Själv fick jag böta 500 kronor en dag i sommar då jag var ute på en sjötur med mina barnbarn, men döm om min förvåning då jag nästa kväll får se flera hundra bilar på samma plats stå parkerade för att spela bilbingo. Vad är det för skillnad på fritidsintresse bingo vs båtliv? Jag med fler förväntar oss att kommunens planerare tar ett steg tillbaka och tänker efter så att även vi med båtar kan utnyttja dessa så fina möjligheter utan att bli bötfällda och att det nästa sommar finns anvisade parkeringsmöjligheter anpassade för oss som vill ut på sjön. Tänk om man byggt en Arena enbart med möjlighet för bandyfantaster att parkera sin bil på och inte för dem som vill gå på " loppis".

J.A irriterad båtägare