Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Miljöpartiet (MP) ett parti för rika och storstadsbor?

Kan en pensionär rösta på MP?! Svaret är nej.

Vem kan köpa en elbil? – Inte en lågavlönad arbetstagare eller en pensionär, men en högavlönad högutbildad miljöpartist i Stockholm med utmärkt kollektivtrafik kan köpa elbil. Vem får lida för inflationsuppräknad bränslekostnad? – De med de lägsta inkomsterna och pensionärer såklart, som får betala över sin förmåga för att köra sin gamla bil på svindyr bensin så länge den håller.

Vem kan köpa ekokött och ekologisk odlade varor? – En miljöpartist med hög lön i en storstad. Miljöpartister lever inte som de lär! Vise statsministern Isabella Levin har flugit för 1,5 miljoner, 15100:-/resa tre gånger mer än statsminister Löfven under den tid hon suttit i riksdagen och hennes man kör en gammal dieselpickup enligt Expressen. På samma sätt levde avsatte förre vice statsminister Åsa Romson som körde sin fritidsbåt med lågbeskattad olaglig diesel, släppte ut orenat avloppsvatten, samt målade förbjuden kopparbottenfärg under sin båt. – Koldioxid (CO2) utsläppen /capita var i Sverige 10,1 ton 1971 och har nu minskat till 3,8 ton 2015 en minskning av CO2 utsläppen med 62,4 %. Sveriges del av världens CO2-utsläpp är 0,2% och skulle vi minska Sveriges del med 50% till 0,1 % så skulle det göra väldigt lite för den globala uppvärmningen, men skulle bli väldigt kostsamt för lågavlönade och pensionärer. Skatta ni ihjäl oss men skicka då pengarna dit de gör mest nytta, till Kina som släpper ut 27% av världens CO2-utsläpp.

Vill med dessa ord säga att låginkomsttagare och pensionärer också vill ha den bästa av miljöer för våra barn och barnbarn, men MP- politiker fattar inte att deras politik drabbar hårdast de som har det sämst, bara för att visa att Sverige skall vara ”bäst i klassen på miljötänk”.

Pensionär med gammal bil