Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Insändarskribenten ser positiva delar med att låta återvinna sina kläder och låta dem bli råvaror till nya produkter.

Min utslitna tröja kan skapa nya jobb

Tänk så här: Min utslitna tröja är inte skräp, utan en råvara för en ny produkt och nya jobb. Det kallas cirkulär ekonomi och är något som projektet Wargön Innovation är en del av.

Det är ett fascinerande och modernt sätt att tänka. Att utveckla nya produkter och nya arbetstillfällen ur saker som vi idag kastar bort eller i bästa fall bränner för att få energi. Att skapa en cirkulär ekonomi som rejält kan minska dagens resursslöseri och behovet av ändliga råvaror som olja.

Vi återbrukar och återvinner mycket i dag. Det är ändå bara en liten del av vad vi kan göra. För att gå vidare krävs innovationer som behöver testas och utvecklas innan de kan bli till nya produkter, som i sin tur ger jobb. I en ekonomi där material cirkulerar är din helt utslitna tröja alltså inte skräp utan en råvara för en ny produkt!

Är det inte en fantastisk möjlighet för Vänersborg att vara med i uppbyggnad av framtidens industrier och annat företagande. Ska vi bli en sakta insomnande gammaldags kommun, eller en som tar i möjligheten att hänga med och skapa de jobb framtiden ger? För mig är valet att hänga med.