Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Pontus Lundahl/TT

Nej Trollhättan behöver fler äldreboendeplatser

Vi konstaterar med bestörtning att det finns förslag om att avveckla flera äldreboende inom kommunen. Detta samtidigt som det finns en inte betydelselös brist här och nu, tittar vi på längre sikt så kommer kraftigt ökande behov.

Från KD finns det en frustration över dagens styre över kommunen. En frustration som vi delar med andra delar av oppositionen. Det står utom allt tvivel att Trollhättans medborgare förtjänar ett nytt styre. Vi vill vara väldigt tydliga med att det kommer ta minst ett decennium att räta upp skutan efter S. Det kommer vara förändringar som inte bara är lätt att smälta. Så ytterst det mandatet som KD Trollhättan begär av väljare 2022 är inte ett löfte om en quick fix, utan ett ganska surt piller. Vi ser det som nödvändiga att vara raka mot medborgarna.

Ett drygt sekel av rött styre har givit oss segregation och skuldsättning i Sverigetopp. En avsaknad av valfrihet inom äldreomsorg samt en budgetkultur som inte är till Trollhättans godo.

Vi ser just att behovet för äldreboende platserna kommer öka, då är det inte läge att lägga ner boenden. Vi behöver snarare öppna upp för nya krafter att skapa mera.

Detta är en medveten prioritering, en del av våran prioritering av kärnverksamheterna på just barn, handikappade och äldre. Något vi inte skäms för att prioritera.

Ricky Karlsson (KD) Bedros Cecik (KD)