Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ni kör oss undersköterskor i botten

REPLIK
Håller med dig helt och hållet. Helt otroligt, det finns pengar till att anställa konsulter och undersköterskor som ska göra våra scheman.

20180406 Trollhättan. Bild: Stefan Bennhage

Till signaturen "Undersköterska i Vbg kommun", TTELA 11 juli.

LÄS MER: Ett tips till Vänersborgs kommun.

Men inga pengar till att anställa fler undersköterskor. Det är inte tusentals kronor detta kostar, utan miljoner kronor som dessa konsulter kostar. Från början fick vi information att smart bemanning skulle minska sjuktalen. Jag tror att det kommer att bli tvärtom. Smart bemanning går ut på att spara pengar till Socialförvaltningen. Eftersom scheman kommer att bli ännu tajtare när vi även ska täcka upp för varandra vid ledigheter. Lagda scheman som gäller för fyra veckor.

Hur ska man kunna planera sitt liv utanför arbetet med endast fyra veckors framförhållning? Men ledningen har troligen fyra veckors framförhållning i sin planering. Dom vet ju "bäst". Jag och många fler känner oss kränkta av vår arbetsgivare. Ni klarar er inte utan era undersköterskor så var rädda om oss. Istället för att köra oss botten ännu mer. Dialog är alltid rätt. Lyssna på oss smarta undersköterskor!

UNDERSKÖTERSKA I VBG KOMMUN