Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Att majoriteten bestämmer – det kallar insändarskribenten diktatur. Bild: Yvonne Olsson

Nonchalerade tredje största partiet

Den 4 mars var jag på kommunfullmäktige­sammanträde i Trollhättan, det var inte första besöket. Den inleddes med att ordföranden talade om att alla skulle respektera och vara vänliga mot varandra i debatter även om man har olika politiska åsikter.

Men min uppfattning var att han själv inte levde upp till det då han nonchalerade det tredje största partiet vid flera tillfällen när de försökte få hans uppmärksamhet.

Ärende fem på dagordningen var villkoren för småföretagare i Trollhättan. Castberger (L) hade där en debatt med det röda blocket, som naturligtvis inte höll med om att småföretagare hade några problem. Nu var det klart med kioskägaren, men till vilken kostnad nämndes det inget om.

Som vanligt tyckte det röda blocket att det inte var några problem. De verkar inte vara i verkligheten.

Detsamma gällde ett interpellationsärende angående bemanningsschemat. Enligt det röda blocket var det inga problem med införandet. Enligt SD är facket och personalen mot detta, det finns en protestlista med 250 namn mot detta. Det röda blocket hävdar att de talat med personalen och att de är inte missnöjda med införandet. Någon måste väl ha missuppfattat det hela eller far med osanning.

I ärende 15, borgensram för AB Eidar, ville de röda höja borgen till 4,1 miljoner kronor. Opinionen tyckte det skulle räcka med hälften och att Eidar borde försöka att klara sig själv. Men som vanligt vann det röda blocket med 31 mot 29. Det upplevs som snudd på diktatur. Efter detta fick det vara nog för mig i denna ensidiga debatt.

Lennart