Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ta bussen. När du kliver ur din bil. Tar anpassningen slut. Nu är du och dina barn utlämnade till övriga fordonsförares förmåga att uppfatta dig och dina barn, skriver debattören. Bild: Kent Eng

Oansvariga köpområden

Att använda sin bil för att handla, är ett beteende som tillhör vardagen för det flesta människor. Att det dessutom går i en riktning att man nästan är tvungen att ta bilen för att handla tillhör också en vanligare och märkligare infrastruktur.

På köpområdet möts bilföraren av ett oändligt antal p-rutor. Alla anpassade för bilförarens behov. Men när du kliver ur din bil. Tar anpassningen slut. Nu är du och dina barn utlämnade till övriga fordonsförares förmåga att uppfatta dig och dina barn.

Köpområdenas oändliga p-områden lämnar fotgängare och barnvagnar till sitt öde. Handlarna är bara intresserade av att du får med dig bilen, så att du kan lasta den full med köpta saker.

Det finns en lösning på detta oansvariga beteende. Ta bussen till handelsområdet. Dels så kommer du och dina barn alltid till ett bilfritt promenadstråk. Dels så köper du bara det du behöver och orkar bära. Samt du ger dina barn och barnbarn en hållbar framtid genom att åka kollektivt.

Staffan Dunér