Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Min bild är att S under många år fått styra Trollhättan utan en tung opposition, jag hoppas kunna bidra till att normalisera situationen i Trollhättan, anser debattören.

Paul Åkerlund har rätt

Hans insändare där han önskar direkt kontakt med flera har fått ta mycket kritik. Men han lyfter i denna insändare en annan frågeställning som mycket viktig. Just nu får han ta mycket kritik för att många inte upplever att (s) vallöfte “vi levererar” fungerar ihop med köpstopp, skuldsättning i Sverigetoppen och så vidare.

Men det riktigt viktiga han lyfter i denna insändare är att det politiska samtalet måste skilja på sak och person. Oppositionen och även allmänhetens grundinställning till den förda politiken bör vara kritisk. Min bild är att S under många år fått styra Trollhättan utan en tung opposition, jag hoppas kunna bidra till att normalisera situationen i Trollhättan. Men många gånger möts vi alla i det politiska samtalet av rena faktafel som sprids, detta är ett ansvar att dessa inte återupprepas och att de korrigeras.

Det är viktig att vi alla respekterar varandra i detta förda samtal, att åsiktsskillnader är just åsiktsskillnader och inget annat. Att vi alla stämmer i bäcken emot de individer som önskar kritisera person. Det politiska systemet har nog svårt att rekrytera nya människor än att dessa skräms av ett offentligt samtal baserat på person.

Så för att lyfta denna viktiga fråga vill jag tacka dig Paul Åkerlund. Upplever du någonsin att min ofta kritiska röst inte skiljer på sak och person, önskar jag inget hellre än att vi löser det över en öl. Det är viktigt att vi tar hand om varandra i det offentliga samtalet, större är inte Trollhättan.

Ricky Karlsson (KD)