Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Enligt TTELA:s artikel den 4 mars kommer allén att fällas i slutet av mars 2019, det finns fortfarande tid att reagera, uttrycker skribenten.

Reagera innan allén tas ner?

Hur är det möjligt att kommunens politiker med uppdrag att förvalta våra skattepengar med någon form av bevarad ansvarskänsla och etik kan besluta om miljonbesparingar inom omsorgsnämndens ansvarsområde samtidigt kan fortsätt att sätta miljoner på spel för en rent estetisk ombyggnad av Drottningtorget.

De miljoner som kommunen lagt och planerar att lägga på stenläggning och fördubbling av Drottningtorgets storlek samt skövling av vår stads hundraåriga allé skulle kunna ha varit händer och kompetens inom omsorgsnämndens verksamheter.

Om det finns någon etik och ansvarskänsla kvar hos kommunens beslutsfattare är det dags att nu fem över tolv stoppa etapp två av ombyggnaden av Drottningtorget. Besparingen i kommunens budget bör drabba de rent estetiska förändringarna av Drottningtorget inte den kommunala service som omsorgsnämnden står för.

Enligt TTELA:s artikel den 4 mars kommer allén att fällas i slutet av mars 2019, det finns fortfarande tid att reagera, omvärdera och revidera tidigare beslut för att göra nya prioriteringar där kommunal service har företräde framför ett överdimensionerat och pråligt torg med sten, konstgräs, glas och betong.

Eva Germundsson