Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Missnöjd. Jag kommer inte ställa upp och jobba extra då det blir nollat från bemanningen, skriver insändarskribenten. Bild: Isabell Höjman/TT

Schemaändringar förbryllar vårdpersonal

Vad menar kommunen med att göra nya scheman på boenden inom vården? Nattpersonalen ska nu börja klockan 22.00 och sluta 06.00. Jag undrar vad personalen tycker om det här. Är de över huvud taget tillfrågade eller har facket bestämt detta i alla fall, dålig personalpolitik.

Jag själv får ju gå upp och jobba tre nätter till för att få samma lön som förut. Finns det dagis som öppnar klockan 05.30 så att dagpersonalen kan lämna sina barn som de kanske fått väckt klockan 04.30. Detta kommer att leda till fler sjukskrivningar. Men det är inget som kommunen bryr sig om. Det är redan så många sjukskrivna.

Jag kommer i alla fall inte att kunna ställa upp och jobba extra då det blir nollat från bemanningen som det ofta blir. Jag stänger av telefonen för har man inte jour så behöver man inte vara anträffbar. Ska man jobba så mycket behöver man få vara ifred. Jag uppmanar anställda att säga ifrån. Man kan till exempel gå ur facket. Det är valår i år och Sossarna har inte något till övers för personal.

Börja lyssna på personalen. Det är viktigt att ha en stab som mår bra och då gör man ett mycket bättre arbete. Det gynnar inte vårdtagarna att det kommer personer som mår dåligt.

Nej, Ann-Kristin Holgersson, nu får du förklara varför denna schemaändring har smugit fram. Det kan ju inte ha med ekonomin att göra för det finns pengar till både nytt torg och ombyggnad av Lunnen. Kom inte och säg att det är för att man ska ha fler timmar ledigt för det är lika illa att jobba fler nätter. Någon måste jobba nätter och de som gör det trivs jättebra och man får en viss livsstil men det är klart att det tar på en både kroppsligt och psykiskt. Det är ju konstaterat. Snälla, tänk om innan det är försent.

U A