Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Trollhättan. Ett parti skriver om hur bra det går för Trollhättan och att kommunen ska bli ännu bättre, anser skribenten.

Snart val, dags att vakna!

Läser TTELA insändarna. Ett parti skriver om hur bra det går för Trollhättan och att kommunen ska bli ännu bättre. De vill se Trollhättan växa till 70000 invånare. Hur ska det gå till? Det finns de som gett upp efter bara  några år i stan och flyttat härifrån. De stod inte ut med den icke så positiva utvecklingen som skapar problemen. Det, är ingen bra reklam för vår stad om man nu vill att folk utifrån ska flytta hit.

De verkliga problemen i stan som existerar fullt synligt är det inget parti som nämner. Dessa får man tydligen inte prata om, tystnad råder! Jag brinner för lag och ordning, vård och omsorg, miljön, trygghet för alla. För att lösa otryggheten och brotten i stan måste det till en oerhört stor handlingskraft oavsett vem som vinner valet 2018.

Jag har barn och barnbarn som många andra i stan. Är genuint orolig för dem och det på riktigt. Vill se dem leva, bo och växa upp i ett miljövänligt och tryggt samhälle, inte i ett skrämmande otryggt.

Politiker, jag vill veta vad ni gör för att förhindra miljöbrotten (en del grova) i stan, likaså detta evinnerliga fridstörandet, Kinnekulle Ring i centrum, trafikbrotten, narkotikan som flödar på skolor, gator och torg öppet, äldrerånen, vandalismen med mera. Att ta en promenad, gör man på egen risk numera. Allt det här, är invånarna i stan påtvingade att leva med, som gör otryggheten outhärdlig för många av dem. Utrymmet och livskvalitén minskar. Det går inte att fortsätta blunda för dessa uppenbara problem som ökar.

Ni kanske inte ens vet om dem, eller så blundar ni för dem och håller dem om ryggen, som utför dem. Det känns som om det myglas och smusslas en del. Tystnadskulturen, ja-sägandet, makt och fulspelet, hycklandet, klapp på axeln och storhetsvansinnet måste få ett slut! Ta ert ansvar och respektera det en gång så fina trygga Trollhättan och dess invånare! Sluta slösa med skattebetalarnas pengar, lägg pengarna där de verkligen behövs. Jag vill inte se mina skattepengar i någon naiv kommunpamps ficka som har hybris och som hen slösar med och spenderar som hen vill efter tycke och smak.

Lev i verkligheten, vi lever här och nu. Sluta lev i en Utopi! Vill ge en vit ros till polisen, räddningstjänsten, all vårdpersonal och de på kommunen som ofta kämpar i motvind, likaså till alla vakna Trollhättebor!

Vita Rosen, leg sjuksköterska