Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Svenska kronor är det enda giltiga betalningsmedlet?

Återvinningen Returen tar inte emot pengar från 1 juni. Svenska kronor är det enda giltiga betalningsmedlet i Sverige allt annat är substitut. Även riksbanken har åsikter om att vi inte kan använda svenska kronor i Sverige. Tänk på att en del inte kan ha annat är kronor. Ska de återgå till gamla metoden att slänga skräpet i skogen eller?

Dessutom innebär hanteringen av kort och swish och andra elektroniska betalningsmedel att alla transaktioner vi gör finns registrerade i USA via internet och USAs krav på bankerna. Vart har nu debatten om personlig integritet tagit vägen eller är det som politikernas arbete med vägar, torg och annat i stan. Tänkte inte på det. Att man nu inte har pengar för grundläggande samhällsservice utan ska låta oskyldiga betala för politikernas (S) oansvarighet.

Vore bra om dom liksom styrelser i privata bolag blev solidariskt ansvariga för ekonomiska åtagande när företaget har gått i konkurs och man kan se att så är fallet. Trollhättan har gått i konkurs enligt Aktiebolagsordningens definition. Sveriges mest skuldtyngda kommun men nytt torg ska vi ha och cykelbanor där troligen ett politikerbarn cyklar men ingen annan. Nu borde det få räcka.

Besviken