Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

"Hallarna i kommunen som skola och olika fritidsaktiviteter nyttjar för jämnan är under all kritik.", uttrycker skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Till berörd instans i Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun skickade i slutet av 2018 ut ett mejl till bland annat idrottsföreningar som bedriver verksamhet i Fuxernahallen om att denna skulle hållas stängd under jullovet. Det gamla, slitna och sviktande parkettgolvet skulle bytas ut till en modern gummimatta (äntligen).

Jag nämnde detta för mina barn som bedriver både gymnastik i skolverksamheten samt fritidsaktiviteter i hallen. Äntligen sa de, nu slipper vi halka runt på det dåliga golvet hela tiden.

Sonen var inte lika road när han kom hem från första gymnastiklektionen på vårterminen. "Pappa, de har inte lagt in någon matta, de tog bara bort några plankor och satte en plåt där i stället. Jag behöver ha hörselkåpor på mig när jag springer runt där för det låter så mycket".

"Ingenting förvånar mig längre"

Ja, ingenting förvånar mig längre. Lappa och laga – det är Lilla Edets kommun bra på. Det blir till att lägga än mer pengar för kommunen om ett tag när den "fina" plåten börjar släppa.

Hallarna i kommunen som skola och olika fritidsaktiviteter nyttjar för jämnan är under all kritik. De är identiska som när jag själv gick i skolan för över 30 år sedan. Ingenting har hänt mer än att de är än mer slitna.

Det kanske är dags att Lilla Edets kommun åker på studiebesök i kringkommunerna. Ni hittar ingenting liknande, tro mig. Där satsas det för fullt på både skola och idrott.

Vart tar alla pengar vägen

Som skattebetalare undrar man vart alla pengar tar vägen. Det hade varit roligt att se om pengarna någon gång kunde gå till någonting nytt och fräscht som är till gagn för kommuninvånarna, barn som vuxna.

Till er som funderat på att ta flyttlasset till Lilla Edets kommun bör ta sig en funderare, framförallt om ni har barn. De får bedriva verksamheter i lokaler där det inte hänt någonting de senaste 40 åren.

Luttrad Edetbo (än så länge)

Svar från EdetHus

Vi har under 2018 gjort flera insatser för att få Fuxernahallen i bättre skick. Belysningen i hallen är utbytt till LED-armaturer, en del av taket är reparerat, fönster har bytts ut och vi har renoverat några duschar och toaletter. Under jullovet utfördes, som planerat, uppsågning runt väggar för att få ned bulor på svällande golv samt lagning, slipning och lackning på skador. För att täcka spalten som uppstod mellan golv och vägg monterades ett plåtbläck på väggen som går ut 9-10 centimeter ut på golvet under ribbstolarna.

Inför reparationen har det tyvärr gått ut felaktig information om att byte av golv skulle ske, när det egentligen handlade om reparationsåtgärder av golvet – detta beklagar EdetHus. Golvet är inlagt 1990 och är slitet men funktionsdugligt. Utöver reparationsåtgärden som nu genomförts tittar vi mer långsiktigt på vad vi ska göra med trägolvet i Fuxernahallen. Tillsammans med kommunen ser vi också över hur vi kan göra golvet mindre halt.

Vår ambition är att alltid att ha en hög underhållsnivå, men som vi har svårt att upprätthålla, detta på grund av reparationer efter skadegörelse. Bara under 2018 har vi lagt cirka 400 000 kronor på reparationer efter skadegörelse på Fuxernaskolan.

Lars Wijkmark

EdetHus