Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Att 2018 ge FCT 575000 och Skoftebyn dam 100000 var ett ordentligt klavertramp och nu kommer betalningen kan man säga, uttrycker skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Trollhättans elitstöd?

Ja då läser man återigen om elitstödsfrågan i TTELA och det verkar vara oklart fortfarande vilka riktlinjer man vill använda! Det blir ju mer och mer solklart att Paul Åkerlunds lilla ögonsten FC Trollhättan måste få ta del av det bidraget märks ju tydligare och tydligare.

Blir ju så när man hittar på fel ord för division 1 i fotboll oavsett dam eller herr klassas inte som elit så enkelt är det sedan om det är bra varumärke för staden är en helt annan diskussion.

Att 2018 ge FCT 575000 och Skoftebyn dam 100000 var ett ordentligt klavertramp och nu kommer betalningen kan man säga. Att tillsätta en arbetsgrupp är förmodligen inte helt gratis heller så detta blir en kostsam historia. Att andra kommuner stödjer sina föreningar är välkänt men att kalla det elitstöd när de inte verkar på elit finns inte en stad i Sverige som gör så där är Trollhättan unika helt klart!

Ska bli kul att se hur man slingrar sig ur detta men att Paul Åkerlund, FCTs största supporter vill ge sin lilla ögonsten största delen av elitstödkakan är solklart och för att lugna oppositionen och invånarna ska han tillsätta en arbetsgrupp för att göra upp riktlinjerna hur elitstöd där laget inte är elit ska se ut – bara det låter ju sinnessjukt. Nej Paul och co – lägg pengar på den idrotten som faktiskt spelas i sverigeeliten, inte låtsaseliten för vi har faktiskt den typen av idrott. Låt dem dela på 1 375 000 kronor så är problemet löst så får de utanför eliten spela sig till eliten och sedan ansöka om pengar det tipset behövde ingen dyr? arbetsgrupp heller! Det måste ju finnas andra hål att fylla i budgeten speciellt med felräkningen på 43 miljoner 2018? Skola, vård, omsorg tar nog mer än gärna emot lite extra pengar! Sa inte någon att man skulle vända och vrida på varje utgiftssten – det är nog ganska klokt när man räknat fel på 43 miljoner kan man tycka och falskt elitbidrag måste ju ligga inom kolumnen onödiga utgifter – faktiskt 575000 kronor måste ju kunna hjälpa till i någon annan nämnd förhoppningsvis?!

Skattebetalare i Trollhättan