Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Jessica Gow/TT

Två barn så slipper vi trängsel

Enligt källa på Smithsonian på nätet så är mängden total biomassa på denna planet, om man räknar ihop allt levande, 550 miljarder ton liv.

På det följer att om man grovt räknar att en genomsnittlig människa väger 50 kilo, säg att om man omvandlar allt på jorden i matväg som kan bli människor, till människor, så är absoluta totalkapaciteten 550 miljarder ton delat på 50 kilo = 11000 miljarder människor.

Ok, så betänk nu den mängden folk, men det finns då inga bakterier eller växter eftersom rubbet omvandlats till folk så det finns inget att äta. Det blir helt bisarrt men ni förstår då att det finns en kapacitetsgräns och säkerligen också att "the botten is nådd" för länge sedan innan detta sker och folk får nog av att vara så pass många.

Så snälla, snälla mänskligheten. Om varje par, mamma och pappa, det vill säga alltså barnfamilj, om man då lägger genusproblematik åt sidan en stund, skaffar två barn så går det jämnt upp eftersom dessa deras två barn ersätter exakt sina föräldrar på planeten. Så slipper vi sån trängsel i framtiden och då kanske vi till och med har nåt att äta senare.

Hemmabiofantast