Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tror de att steget upp i superettan kommer att bli billigare kanske? undrar insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Underbar debatt med FC Trollhättan

Klubben hinner inte ens gå upp i ettan innan man redan börjar prata om att kostnaderna kommer öka nästa år – har man inte haft med det i sina beräkningar? Tror de att steget upp i superettan kommer att bli billigare kanske?

Gillar debatten där tränaren William Lundin ger sig in i debatten om fotbollen i Trestadsområdet om att klubbar köps sönder – detta är väl knappast unikt i detta område, va? Lag kommer alltid värva och se till att spetsa sina lag och vill man ge sig in i leken får man se till att ha ekonomiska muskler så enkelt är det – tror faktiskt inte att spelaren fick så värst guldkantat kontrakt i Oddevold som vissa vill se. De båda ville prova något nytt helt enkelt och anledningen/orsaken kan vara precis vad som helst men att gå ut och "gråta" i media är förlorarmentalitet.

Nej kära FC Trollhättan – ska ni vara med i kampen om superettan krävs det att ni får in mer pengar – så enkelt är det. Hoppas kommunen är givmilda framöver, men just det, kassan är ju tom. Jobbig ekvation det där, så även FCT får se till att sälja lotter på Överby Oden och Fallens dagar samt kanske fixa cuper och så vidare så man ökar på intäktssidan.

Nu ska även ett U17-lag vara i drift ihop med TIF och TFK som får lägga ner sina egna U17-lag. Det är samarbete på hög nivå det. Man kanske ska se vad man själva gör innan man lägger sig i hur andra lag gör, för ger man sig in i leken får man leken tåla så enkelt är det och finns inte pengar att konkurrera om spelare får man avstå.

Har man målet superettan/allsvenskan krävs det att man har en egen ungdomsverksamhet och stabil ekonomi och det tar lång tid att bygga upp. Ett herrlag och U17-lag är ju inget man spelar i superettan i direkt. Så man undrar ju hur tankarna går där med framtiden. Det var inte länge sedan man erbjöds nödlån för sitt slarv med ekonomin och redan nu verkar det saknas pengar till superettansatsningen när Oddevold och Gauthiod verkar kunna ge bättre kontrakt också.

Ekonomen