Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den ojusta, missvisande svartmålningen av Ungern i vår massmedia har påverkat våra politiker, anser skribenten.

Ungern svartmålas orättvist

Den ojusta, missvisande svartmålningen av Ungern i vår massmedia har påverkat våra politiker. Våra politiker har till och med sagt sig arbeta för sanktioner mot Ungern. Men EU får väl inte "utvecklas" till ett nytt ”Sovjetunionen” där en centralmakt ska kunna tvinga en regering att köra över sitt folks demokratiskt fattade beslut!

EU:s olika projektstöd är inte bidrag till olika länder utan är till för hela EU:s bästa. Rikare länder, som Sverige, tjänar stora pengar på de i Ungern utbildade ungrarna som värvas och betalar skatt i de rikare länderna, trots att kostnaderna för uppväxten och utbildningen har kostat Ungern mycket stora belopp. Man bedömer att situationen i dag är ett win-winförhållande där nettoinbetalarna till EU, såsom Sverige, är minst lika gynnade som nettomottagarna av EU-pengar, som Ungern är idag.

Även våra mest ”Ungernhatande” politiker och journalister (till exempel ledarskribenterna på Aftonbladet, DN och Sydsvenskan) borde inse att på vinklingar, missförstånd, oärligheter och lögner baserade svartmålningar enbart verkar kontraproduktivt och förstör Sveriges anseende och möjligheter att påverka.

Civ.ing.