Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Upp till kamp i politiska debatten

Replik
Svar till Birgitta Åkerlund, 15 augusti.

Tråkigt Birgitta att du och din familj blivit så drabbade av de fegaste av de fega i den politiska debatten i Trollhättan – de som anonymt på internet bakom ryggen på er skriver "skit" om din familj.

Vi är politiska fritänkare och vår stora passion är att i tidningar och i TV dagligen följa den politiska debatten i Trollhättan, Sverige och världen och bara för fyra år sedan inför kommun, landsting och riksdagsvalet var det väldigt roligt att på lördagar på gator och torg prata med partiledare och deras medarbetare om Trollhättepolitiken.

Det finns bara en partiföreträdare – Sverigedemokraternas Lasse Hendriksen som sedan maj månad på Kungsgatan pratat politik med oss förbipasserande men var har ni andra partiledare hållit hus.

Vår teori är att vi i dag har en ny generation politiska makthavare – barn till oss fyrtiotalister som på sjuttiotalet byggde det svenska folkhemmet – hundratusentals individualister i sina internetbubblor som aldrig i sina politiska organisationer lärt sig vad ordet tillsammans betyder i det politiska arbetet.

Därför är vårt förslag att den nya riksdagen som sitt första jobb organiserar en obligatorisk politikerskola där alla politiker från statsministern till sista ersättare i alla styrelser och nämnder får lära sig det politiska hantverket: Att i alla sammanhang tala och skriva med respekt om sina politiska motståndare – också i vår fullmäktige i Trollhättan.

Leena Lindasdotter och Perolof Båderud