Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Kent Eng

Vänersborgs kommunpolitiker - ta ert ansvar

På onsdag den 19 juni ska ni ta beslut i frågan gällande detaljplan för Skaven och del av Öxnered. Vi vill att ni våra valda politiker läser beslutsunderlaget i denna fråga.

Framförallt våra inskickade synpunkter, ni vill ju alltid höra våra synpunkter. Det kan inte vara så att ni alla tycker likadant i denna fråga, för det innebär att det kvittar hur vi röstar när det är dags för val?

Byggnadsförvaltningen har tagit fram en detaljplan med en kostnad på två miljoner. I detta dokument har man redogjort för hur man vill att det kan se ut i framtiden. Man har dock inte gjort någon trafikanalys om hur det nya området kommer att påverka trafiken utanför detaljplanens gränser, trafiksituation järnvägskorsning Öxnered,

Oslobanan, Öxnereds skola och Djupedalsvägen.

Man har för avsikt att anlägga ytterligare en pendlarparkering men nu på vår sida järnvägen, vårt grönområde. Perrongvägen som går mellan perrongen och den tilltänkta pendlarparkeringen kommer att bli en trafikfara med gående, gående skolbarn, cyklister, trafik av oss boende i området och stressade pendlarresenärer. Kommunpolitiker - ta ert ansvar.

En önskan av oss Öxneredsbor