Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

STOCKHOLM 20180323 Hantlar och en viktskiva på ett gym Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040 Bild: Anders Wiklund/TT

Varför slå sönder en väl fungerande verksamhet?

För cirka sex år sedan fick jag tre frakturer i höger axel. Då gick jag på sjukgymnastik i staden där jag då bodde i cirka ett år. Fick trots träning aldrig upp armen så jag kunde återgå till mina gamla ­arbetsuppgifter som sjuksköterska på mammo­grafin. Jag fick inte upp min högerarm så jag kunde lägga in kvinnans bröst i röntgenapparaten. Jag blev då instängd i ett mörkt ultraljudsrum hela arbetsdagarna vilken var en helt felaktig framåtböjd arbetsställning samt att bristen på dagsljus och raster slet hårt på mitt psyke.

Jag gick i pension lite ­tidigare, då livet inte kändes värt att leva. Nu två år efter att jag slutat arbeta, gick jag till FysioFokus i Mellerud. Efter endast två besök där kan jag lyfta min arm nästan lika bra som innan mina axelfrakturer! Tänk om jag hade kommit dit direkt – då hade jag inte haft år av dålig rörlighet.

Hade ett återbesök ­ inbokat i oktober, men får inte komma då de inte har tillgång till arbetsterapeut! Så VG-regionen kommer troligtvis avsluta avtalet med en fantastisk klinik. Det är bara en bråkdel av oss patienter som behöver hjälp av en arbetsterapeut! Varför slå sönder en väl fungerande verksamhet i en liten kommun?

Annica – en mycket nöjd axelskadad patient