Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vi ger inte upp hoppet om Nuntorp!

Vi socialdemokrater protesterade mot nedläggningen redan i höstas.

Moderaterna sviker den gröna näringen, konstaterar en grupp gröna arbetsgivare i en debattartikel i TTELA (4 oktober). Vi kan bara instämma.

De gröna näringarna är viktiga för framtiden, på många plan. Men för att klara den kompetensförsörjning och utveckling som behövs krävs utbildning. För Fyrbodal-området skulle Nuntorp kunna vara en motor i det arbetet. Likaså är Nuntorp oerhört viktig för områdets särskoleelever.

Men den moderatledda majoriteten valde nedläggning istället för utveckling. Man tog den enkla vägen ut, istället för att ta sitt ansvar.

Vi socialdemokrater protesterade mot nedläggningen redan i höstas. Våra röster har inte tystnat. Vi när fortfarande ett hopp för en framtid för Nuntorp. Det finns kloka människor i de partier som styr regionen – M, L, C, KD och MP. Vår, elevernas och personalens hopp står till att de lyckas övertyga sina partikamrater, såväl lokalt som i regionen, så att vi alla kan se fram emot en grön framtid på Nuntorp, både bokstavligt och bildligt talat.